+ OPLEIDINGEN

Levenslang leren is een must om bij te blijven. Het is ook een must om in regel te blijven met de diverse verplichtingen. In samenwerking met Fortio en SYNTRA Limburg kunnen wij standaard een aantal wettelijk verplichte opleidingen voor u verzorgen

Asbest verwijderen; eenvoudige handelingen

Het verwijderen van asbest brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee. Daarom is het wettelijk verplicht voor iedereen die actief is in de bouwsector als schilder, dakwerker, sloper, CV-installateur, vloerder of metselaar om jaarlijks de opleiding "asbest eenvoudige handelingen" te volgen. Tijdens deze training van 8u komen volgende onderwerpen aan bod; asbest houdende materialen herkennen, Stop or Go evaluatie, de wijzen van transport en storten van asbest, de gezondheidsrisico's en het correct gebruiken van juiste persoonlijke beschermingsmiddelen.

Werken op hoogte; gebruik van steigers

Eer een steiger mag betreden worden is het wettelijk verplicht om hiervoor een opleiding te volgen van 4u. In deze opleidingen worden de verschillende types steigers besproken, de draagkracht van de vloeren en de invloed van het weer op steigers. 

Basis kennis HVAC

Een correct werkende HVAC installatie ontwerpen, bouwen en controleren is geen sinecure. Het vereist een brede kennis en ervaring. Tijdens deze opleiding beperken we ons tot de basis principes van het afvoerleidingen stelsel, de dimensionering van het ketelvermogen en het sanitair vermogen en de invloed van verwarming en sanitair op het globale E-peil van een woning.